Na spletnih straneh Dom upokojencev Center, Tabor-Poljane uporabljamo piškotke, s pomočjo katerih izboljšujemo Vašo uporabniško izkušnjo in zagotavljamo kakovostne vsebine. Z nadaljnjo uporabo se strinjate z uporabo piškotkov. - podrobnosti | več o piškotkih - VEČ | V REDU

Kdo smo

Dom upokojencev Center, Ljubljana (v nadaljevanju: Dom) je ustanovljen kot socialnovarstveni zavod in kot osnovno dejavnost v skladu z Uredbo o uvedbi in uporabi standardne klasifikacije dejavnosti in aktom o ustanovitvi izvaja dejavnost institucionalnega varstva starejših, ki je z zakonom določena kot javna služba in gospodarsko dejavnost, ki je namenjena višji kvaliteti življenja in varstva starejših občanov.

Zakonsko predpisane naloge s področja institucionalnega varstva starejših tako predstavljajo osnovo našega načrta dela. Poleg osnovnih nalog načrtujemo tudi izvajanje gospodarske dejavnosti, s katero prispevamo k višji kvaliteti življenja in varstva stanovalcev.

Spoštovanje, sprejemanje različnosti drug drugega, zaupanje in odličnost (kakovost) so temeljne vrednote, ki jim sledimo pri našem delu.

Dom zastopa in predstavlja direktor, ki je odgovoren za zakonitost njegovega dela in poslovanja. Izvajanje del je v Domu organizirano v posameznih vsebinsko oziroma organizacijsko zaokroženih celotah, ki so oblikovane kot službe.

Dom izvaja dela in naloge po posameznih ravneh in vsebinah dela v okviru naslednjih služb:

Kot skupne službe za obe enoti Tabor in Poljane:

  • Socialna služba,
  • Splošna služba,
  • Računovodska služba in
  • Tehnično vzdrževalna služba.

Službi organizirani v enoti Tabor in enoti Poljane:

  • Služba zdravstvene nege in oskrbe in
  • Služba prehrane.

Vodje služb Doma načrtujejo, vodijo, izvajajo in nadzirajo delo na svojem področju, vendar je za doseganje uspešnosti nujno medsebojno sodelovanje – timsko delo.

Skrb za stanovalce, njihovo dobro počutje in kakovostno življenje, ob upoštevanju njihovih individualnih želja, potreb in značilnosti, ostaja glavno vodilo vsakoletnega načrta dela. Poleg zadovoljevanja materialnih potreb skrbimo tudi za nematerialne, s poudarkom na potrebi po prijetnih in spoštljivih medosebnih odnosih.

Lokacija obeh enot je idealna za starejše osebe, saj so v neposredni bližini pošta, banka, trgovine, lekarna, Univerzitetni klinični center, avtobusna in železniška postaja in še kaj.

Pri nas se tudi vedno kaj dogaja. Poleg skrbi za redno telesno in umsko aktivnost, organiziramo številne kulturno družabne prireditve, medgeneracijska srečanja, vključujemo se v aktivnosti lokalnega okolja in v našo sredino povabimo vsakogar, ki ga to zanima in veseli. Odpravimo se tudi na izlete v okolici in po Sloveniji, nekaj posebnega so tudi pikniki pred Domom, kjer je vedno veliko glasnega klepeta, glasbe, plesa in prijetnih vonjav dobre hrane. V avli Doma imamo tudi ptičke.

Kontaktni podatki

Dom upokojencev Center, Tabor-Poljane
Tabor 10, 1000 Ljubljana
E-pošta: dom.center@duc.si
Enota POLJANE
Ulica Janeza Pavla II/4, 1000 Ljubljana
T: 01 23 47 100, F: 01 23 47 145
Nočna dežurna služba:
M: 031 758 504

Pišite nam