Nočna dežurna služba - 031 758 505

Dobrodošli

V naši družbi

HVALEŽNI, KER VIRUS OSTAJA ZUNAJ

24.Apr 2020

SPOŠTOVANI SVOJCI IN SKRBNIKI,

S hvaležnostjo in veseljem vas obveščamo, da do tega trenutka (24.4.2020, 14:30)

ne med stanovalci niti med zaposlenimi v Domu nimamo okužbe z virusom COVID – 19.

Res je zaznati, da epidemija oz. virus na splošno končno popušča, tudi vlada sprošča posamezne ukrepe, pa vendar se moramo vsi skupaj zavedati, da so naši stanovalci resnično najbolj ogrožena skupina in jih je potrebno maksimalno čuvati vse do konca in še kak dan dlje. Zato vsi dosedanji ukrepi žal ostajajo še naprej.

Razumemo vaše stiske, ko pogrešate svoje najbližje in se na nas, nekateri tudi na medije včasih obrnete z dopisi, da držimo stanovalce »kot v taborišču«. Pa vendar vas je takih manjšina, od mnogih dobivamo ustne ter pisne zahvale in besede podpore za ves trud. Predvsem pa razumevanja, zakaj to počnemo na tak način.

Hvala tudi vsem donatorjem, ki se v teh časih spomnite na nas.

Danes smo se sodelavci obeh enot številčno udeležili mirnega shoda pred vhodom v Dom, ki so ga organizirali skoraj v vseh Domovih v Sloveniji, kot znak simbolne geste, da se ne strinjamo z odločitvami ministrstev oz. vlade, da stanovalci z okužbo, ki jo sicer na srečo dobro prenašajo, ostajajo v Domu, saj se s tem izredno poveča možnost prenosa okužbe med stanovalce in zaposlene. Prav tako smo milo rečeno razočarani, da pristojni organi mnenja, da zaposleni nismo upravičeni do (javno obljubljenega) dodatka, ko delamo v času epidemije in se trudimo, da epidemijo v domovih preprečimo.

Še naprej bomo izvajali video-klice s svojci in skrbniki, ki vsaj malo nadomestijo odsotnost stikov. Prednost so imeli tisti, ki sami klica ne zmorejo, omogočamo pa jih vsem, ki si jih želijo. S tem bomo vsekakor nadaljevali, zainteresirani pa lahko svojo željo po video-klicu javite tudi sami na:

enota TABOR: darko.barbic@duc.si

enota POLJANE: jozica.stipic@duc.si

V kolikor sodelavci zaznajo, da video klic stanovalca bolj zmede, kot ga razveseli, se boste o nadaljnjih klicih dogovorili.

Iskreno se zahvaljujemo vsem vam, ki razumete naše morda na prvi pogled rigorozne ukrepe. Resnično se jih držimo v želji, da ostanemo vsi zdravi. Samo z vašim sodelovanjem pa bojo ukrepi tudi učinkoviti.

Še naprej vas prosimo, da nam zaupate, da se stanovalci dobro počutijo ter da za njih ustrezno skrbimo vsi zaposleni, skupaj z domskim zdravnikom. Spremljamo tudi njihovo stanje, kako se soočajo z izoliranostjo od vas. V primeru kakršnekoli stiske, pri kateri bo potrebna vaša pomoč, vas bomo kontaktirali in zadevo skupaj z vami ustrezno uredili.

Zahvaljujemo se tudi vsem, ki korektno NE IZKORIŠČATE poštne paketne službe IN NE POŠILJATE nenujnih stvari, ki jih stanovalci sicer res morda pogrešajo, a brez njih niso zdravstveno ogroženi. Vsaka prispela pošiljka namreč predstavlja dodatno delo, da se ognemo možnosti prinosa okužbe v Dom. Skladno z navodili NIJZ je vsaka pošiljka vsaj 72 ur v za to namenjenem prostoru, predno jo smemo predati dalje. Ne pozabite, na Taboru je 296 stanovalcev, na Poljanah 137, pa preračunajte, koliko je to paketov in pošiljk.

Nujna zdravila, osnovne higienske potrebščine, baterije za slušne aparate … smo v Domu nabavili in stanovalci niso brez. Kuhinja skrbi tako za sadje, kot občasne druge priboljške, tudi domska kavarna v času, ko še ni okužbe, za stanovalce obratuje.

V primeru potrebe, pri kateri bo potrebna vaša pomoč, vas bomo MI kontaktirali in boste stvari lahko po predhodnem dogovoru dostavili.

Resnično se trudimo zmanjšati poti, ki lahko v Dom prinesejo okužbo, zato vas prosimo, da ste bolj realni pri tem, kaj je v tem trenutku za stanovalca res nujno.

ZAVEDAJMO SE, DA JE V OKOLJU VIRUS, ki OGROŽA NAŠA ŽIVLJENJA, PREDVSEM ŽIVLJENJA STAREJŠIH IN BOLNIH!

V upanju, da naslednje obvestilo objavimo šele naslednji petek (vsakršno prejšnje obvestilo, bi namreč pomenilo slabe novice, vezano na COVID-19) vam želimo, da ostanete zdravi.

Hvala, ker skupaj skrbimo za zdravje vseh nas!

Jera Grobelnik z enkratnimi sodelavci