Nočna dežurna služba - 031 758 505

Dobrodošli

V naši družbi

HVALEŽNI, KER VIRUS OSTAJA ZUNAJ IN OBVESTILO O PRIPRAVAH NA OBISKE SVOJCEV

01.Maj 2020

SPOŠTOVANI SVOJCI IN SKRBNIKI,

s hvaležnostjo in veseljem vas obveščamo, da do tega trenutka (1.5.2020, 11:30) ne med stanovalci niti med zaposlenimi v Domu nimamo okužbe z virusom COVID – 19.

Res je zaznati, da epidemija oz. virus na splošno končno popušča, tudi vlada sprošča posamezne ukrepe, pa vendar se moramo vsi skupaj zavedati, da so naši stanovalci resnično najbolj ogrožena skupina in jih je potrebno maksimalno čuvati vse do konca in še kak dan dlje.

Zato večina dosedanjih ukrepi žal ostaja še naprej, razen

NOVOST: OMOGOČANJE OBISKOV – najkasneje od 11.5. dalje

v petek, 30.4.2020 popoldan smo s strani pristojnega ministrstva prejeli usmeritve za ponovno omogočanje obiskov v Domu. Kakor nas ta novica veseli za vas in naše stanovalce, pa se hkrati zavedamo tveganja, ki ga obiski prinašajo, zato bomo v najkrajšem možnem času pripravili ustrezna navodila in protokole, da vam obiske tudi omogočimo.

Za točen datum, kdaj in na kakšen način bomo pričeli z obiski, prosimo spremljajte našo internetno stran, informacijo bodo prejeli tudi stanovalci, svojce stanovalcev, ki sami ne zmorejo obvestiti svojih najbližjih, bomo obvestili mi ter tudi ostale svojce, v kolikor se ne boste že sami obrnili na nas.

Že sedaj pa naj napovemo nekaj glavnih usmeritev, ki smo jih prejeli s strani ministrstva:

  • obiske bo potrebno predhodno najaviti/dogovoriti (objavili bomo kontakte ter urnik obiskov);
  • obiski so omejeni na posameznika (najožji družinski člani, stalni prostovoljci, ki so že prej obiskovali stanovalce);
  • obiskovalci pred vstopom podajo izjave o zdravstvenem stanju ter pustijo svoje telefonske številke;
  • obvezno bo razkuževanje rok ter nošnja zaščitne opreme (najmanj maska);
  • obiski morajo biti spremljani (nadzorovani) s strani zaposlenih;
  • obiski morajo potekati ob upoštevanju ustrezne razdalje;
  • obiski bodo v za to namenjenih prostorih (če je možno na prostem); obiski v sobah so izjeme, kadar stanovalec tudi ob spremstvu zaposlenega ne zmore poti do prostora za obiske;
  • obiskovalci in stanovalci naj se po možnosti ne rokujejo, objemajo, dotikajo obraza …

PROSTI IZHODI STANOVALCEV IZ DOMA ŽAL ŠE VEDNO NISO DOVOLJENI.

Nadaljevali bomo z vide-oklici, vaš interes po video-klicu lahko javite tudi na:

enota TABOR: darko.barbic@duc.si

enota POLJANE: jozica.stipic@duc.si

Hvala za zaupanje, da se stanovalci dobro počutijo ter da za njih ustrezno skrbimo vsi zaposleni, skupaj z domskim zdravnikom. Spremljamo tudi njihovo stanje, kako se soočajo z izoliranostjo od vas. V primeru kakršnekoli stiske, pri kateri bo potrebna vaša pomoč, vas bomo tudi v času dovoljenih obiskov kontaktirali in zadevo skupaj z vami ustrezno uredili.

Hvala vsem, ki korektno ne izkoriščate poštne paketne službe in ne pošiljate nenujnih stvari, ki jih stanovalci sicer res morda pogrešajo, a brez njih niso zdravstveno ogroženi. Vsaka prispela pošiljka namreč predstavlja dodatno delo, da se ognemo možnosti prinosa okužbe v Dom.

Skladno z navodili NIJZ je vsaka pošiljka vsaj 72 ur v za to namenjenem prostoru, predno jo smemo predati dalje. Na Taboru je 296 stanovalcev, na Poljanah 137, pa preračunajte, koliko je to paketov in pošiljk.

Nujna zdravila, osnovne higienske potrebščine, baterije za slušne aparate … smo v Domu nabavili in stanovalci niso brez.

Kuhinja skrbi tako za sadje, kot občasne druge priboljške, tudi domska kavarna v času, ko še ni okužbe, za stanovalce obratuje.

V primeru potrebe, pri kateri bo potrebna vaša pomoč, vas bomo mi kontaktirali in boste stvari lahko po predhodnem dogovoru dostavili.

Resnično se trudimo zmanjšati poti, ki lahko v Dom prinesejo okužbo, zato vas prosimo, da ste še nekaj časa bolj realni pri tem, kaj je v tem trenutku za stanovalca res nujno.

V okolju je še vedno virus, ki ogroža naša življenja, predvsem življenja starejših in bolnih!

Hvala vam za razumevanje in hvala tudi vsem donatorjem, ki se v teh časih spomnite na nas.

Hvala, ker skupaj skrbimo za zdravje vseh nas! Jera Grobelnik z enkratnimi sodelavci