Nočna dežurna služba - 031 758 505

Dobrodošli

V naši družbi

PARK TABOR

14.Jun 2016

Spoštovani člani društva KČT

V zadnjem obdobju se je stanje v soseski izredno poslabšalo. Od zaprtja parkirišča nasproti ZD LJ-Center so se odvisniki, ob pomanjkanju varnega in čistega prostora, kjer bi se lahko zadrževali, preselili v park Tabor.

Stanje v parku se je v nekaj mesecih močno poslabšalo. Priča smo neurejenim razmeram, ki večinoprebivalcev odvračajo od tega, da bi park uporabljali, park pa ni več dojet kor varen in udoben kraj zapreživljanje prostega časa.

Park Tabor je v lasti ŠD Tabor, ker pa je v javni uporabi, ga vzdržuje občina. Vzdrževalna dela nisoopravljena dovolj pogosto. Glede na to, da se je količina smeti močno povečala, bi bilo potrebno košeprazniti večkrat kot do sedaj, postriči grmovje, pokositi travo in odstraniti polomljene veje. Nujna bi bila tudi boljša osvetlitev parka ponoči.

Stanje v parku je tako zaskrbljujoče, da smo se posamezniki in organizacije, ki delujemo v parku Taborin njegovi neposredni okolici odločili, da problem parka Tabor začnemo nemudoma reševati.

V to smo pripravljeni vložiti tudi lastno energijo. Zato ta četrtek, 16. junija, organiziramo čistilno akcijo,na kateri bomo z lastnimi močmi očistili park. Z akcijo pričnemo ob 9:00. Vabimo vas, da se akcije udeležite tudi vi in pokažete, da vam za park, ki je za nekaj let že postal pomemben center soseske, ni vseeno.

Dopis o stanju v parku Tabor smo naslovili tudi na MOL in na g. župana. Upamo, da se bo občina na našo prošnjo in na pobudo po ureditvi razmer odzvala.

V upanju, da skupaj najdemo rešitev za park Tabor, vas lepo pozdravljamo

ŠD Tabor, Dom upokojencev Center,Tabor-Poljane, Hotel Park, Študentski dom Vincencij, Slovenski etnografski muzej, Kult 3000, Vrtec Ledina, Slovenska Kinoteka, Kavarna SEM, MSUM, KD prostoRož.

Aljoša Cetinski

Športno društvo Tabor Tabor 13 1000 Ljubljana M +386 41 362843 E sabljanje.tabor@gmail.com W www.sabljanje.org www.sportnodrustvo-tabor.si