Nočna dežurna služba - 031 758 505

Dobrodošli

V naši družbi

SPOŠTOVANI SVOJCI IN SKRBNIKI

03.Apr 2020

SPOŠTOVANI SVOJCI IN SKRBNIKI,

Želimo vas obvestiti, da do tega trenutka (3.4.2020, 15:00) ne med stanovalci niti med zaposlenimi v Domu nimamo okužbe z virusom COVID – 19.

V preteklem tednu smo pričeli z deljenjem vseh obrokov po sobah stanovalcev, tako da res preprečujemo »množična« druženja stanovalcev ter minimalno uporabo dvigal. Vsa dvigala ter skupne prostore sicer najmanj trikrat dnevno razkužujemo, razkužila so dostopna tudi stanovalcem v vseh nadstropjih, spodbujamo in osveščamo jih tudi k pogostemu umivanju rok z vodo in milom.

Prav tako v tem času (med ponedeljkom in petkom) s pomočjo delovne terapije in socialne službe omogočamo video-klice stanovalcem. Prednost imajo stanovalci, ki sami ne zmorejo biti v telefonskem stiku z najbližjimi. Poskrbeli bomo, da pridejo vsi na vrsto, tako da tisti, ki v teh dneh morda še niste bili, boste v stiku v naslednjih dneh sigurno.

Zahvaljujemo se vsem svojcem, ki razumete naše morda na prvi pogled rigorozne ukrepe.

Resnično se jih držimo v želji, da ostanemo vsi zdravi. Samo z vašim sodelovanjem pa bojo ukrepi tudi učinkoviti.

Še naprej vas prosimo, da nam zaupate, da se stanovalci dobro počutijo ter da za njih ustrezno skrbimo vsi zaposleni, skupaj z domskim zdravnikom. Spremljamo tudi njihovo stanje, kako se soočajo z izoliranostjo od vas. V primeru kakršnekoli stiske, pri kateri bo potrebna vaša pomoč, vas bomo kontaktirali in zadevo skupaj z vami ustrezno uredili.

V medijih lahko spremljate, da se virus lahko prenaša tudi preko predmetov, zato vas ponovno prosimo: NE DOSTAVLJATE IN NE POŠILJATE PO POŠTI NIČESAR, ker so stanovalci ustrezno preskrbljeni.

V primeru potrebe, pri kateri bo potrebna vaša pomoč, vas bomo MI kontaktirali in boste stvari lahko po predhodnem dogovoru dostavili.

Resnično se trudimo zmanjšati poti, ki lahko v Dom prinesejo okužbo, zato vas prosimo, da ste bolj realni pri tem, kaj je v tem trenutku za stanovalca res nujno.

ZAVEDAJMO SE, DA JE V OKOLJU VIRUS, ki OGROŽA NAŠA ŽIVLJENJA, PREDVSEM ŽIVLJENJA STAREJŠIH IN BOLNIH!

Zaupajte nam, da boste v nujnih primerih res pravočasno obveščeni.

Hvala, ker skupaj skrbimo za zdravje vseh nas!

Jera Grobelnik z enkratnimi sodelavci