Nočna dežurna služba - 031 758 505

Dobrodošli

V naši družbi

STANJE IN POČUTJE V ENOTI TABOR

10.Dec 2020

Spoštovani,

sporočamo, da ob ponedeljkovem testiranju med stanovalci nismo beležili novih okužb.

V tem trenutku je še 10 stanovalcev v rdeči coni. Trije stanovalci so v bolnišnici.

V domači oskrbi je še sedem zaposlenih iz službe zdravstvene nege in oskrbe, ter dva iz kuhinje.

O sprostitvi nekaterih ukrepov smo vas obvestili že 2.12., kot siva cona ostajajo še nadstropja 5B, 6B, 11B in 12B.

Ostala nadstropja bomo sproščali skladno z dnevno situacijo. Naslednje testiranje stanovalcev je načrtovano za ponedeljek, 14.12. Smo optimisti, da so okužbe med stanovalci v tem trenutku zajezene, a ostajamo previdni.

PREPOVED VSTOPOV OBISKOVALCEV IN IZSTOPOV STANOVALCEV OSTAJA. Zavedamo se, da je za svojce in skrbnike težko spremljati situacijo “na daljavo”, a resnično prosimo za zaupanje, da vas bomo ob vsaki spremembi oz. v primeru poslabšanja stanja oz. kakršnekoli stiske pri stanovalcih, kontaktirali in omogočili nadzorovan obisk.

Ponovna možnost izvajanja nadzorovanih obiskov bo omogočena takoj, ko bo epidemiološka slika v enoti Tabor to dopuščala, težava ostaja tudi dejstvo, da je virus v okolju žal še vedno močno prisoten.

Obiski žal še ne bojo prosti kot v času brez epidemije, še vedno morajo biti varni, nadzorovani, z upoštevanjem vseh navodil stroke, uporablja se ustrezna zaščitna oprema, število obiskov bo žal še vedno omejeno.

Še naprej hvala za razumevanje in zaupanje, da je za stanovalce dobro poskrbljeno ter da so ukrepi, ki jih sprejemamo nujni, da virus čim bolj uspešno omejimo.

Vodstvo Doma