Nočna dežurna služba - 031 758 505

Dobrodošli

V naši družbi

OBVESTILO – PONOVNO MOGOČI OBISKI V DOMU

05.Maj 2020

Z dnem 30. 4. 2020, je Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti (v nadaljevanju: Ministrstvo) ponovno omogočilo obiske v socialnovarstvenih zavodih in drugih izvajalcih institucionalnega varstva.

V Domu upokojencev Center, Ljubljana (v nadaljevanju: Dom) pozdravljamo to odločitev, saj menimo, da je ključno ohraniti ravnovesje med varovanjem zdravja oskrbovancev ter pravico do socialnih stikov, ki so za mentalno zdravje človeka zelo pomembni. Seveda pa je na prvem mestu varnost in zdravje naših stanovalcev, zaradi česar smo v Domu pri sproščanju obiskov previdni in jih uvajamo postopoma.

S tem namenom smo na podlagi smernic Ministrstva pripravili nekaj navodil, ki jih podajamo v nadaljevanju in s katerimi bomo zagotovili varnost tako stanovalcev, kot obiskovalcev ter s tem zmanjšali tveganje prenosa okužbe s SARS-CoV-2.

Obiski bodo mogoči od srede, 6.5.2020 od 10:00 ure dalje.

Obiski v Domu bodo potekali vsak dan v tednu od 10:00 do 11:00 ure ter od 13:00 do 17:00 ure, samo ob predhodni najavi, znotraj vnaprej dogovorjenega termina in z ustrezno zaščito.

Trenutno bomo obiske omogočali le v domskem parku (vhod v park enote Poljane bo ob dogovorjenem času mogoč iz Ulice Talcev). Izjema so stanovalci, ki tudi ob pomoči zaposlenih ne zmorejo poti do domskega parka, pri teh bodo obiski izjemoma omogočeni v sobi stanovalca.

Da zagotovimo obisk vsem stanovalcem, bodo obiski trenutno mogoči v trajanju največ 30 minut. Pred ponovnim obiskom bo obisk najprej omogočen še vsem ostalim stanovalcem.

Po navodilu Ministrstva bo vsak obiskovalec pred obiskom podpisal izjavo, da je bil v zadnjih 14. dneh zdrav in da v tem obdobju tudi ni bil v stiku z nobeno osebo, ki je imela znake okužbe, oziroma je bilo kasneje ugotovljeno, da je okužena.

Ob obisku boste obiskovalci s strani zaposlenega obveščeni o preventivnih ukrepih za preprečevanja širjenja okužb (obvezno nošenje obrazne maske, razkuževanje rok, morebitna dodatna zaščita za obiske v sobah, vzdrževanje ustrezne razdalje, morebitne prinesene stvari gredo najprej v 72 urno karanteno …).

Stanovalca boste ob dogovorjeni uri pričakali v parku, kamor bo stanovalca pospremil nekdo izmed zaposlenih.

V primeru obiska v sobi, vas bo ob dogovorjeni uri na vhodu v Dom pričakala medicinska sestra in vas po seznanitvi o preventivnih ukrepih za preprečevanja širjenja okužb ter ob nošenju ustrezne zaščite pospremila do sobe stanovalca.

KONTAKTI ZA NAJAVO OBISKA

ENOTA TABOR

Za najavo obiska nas kontaktirajte od ponedeljka do petka, od 8:00 do 14:00 ure, na telefonsko številko 01/2347 334 ali kadarkoli na e-mail: irena.novak@duc.si.

V primeru najave obiska v sobi kontaktirajte odgovorne sestre od ponedeljka do petka, od 8:00 do 14:00 ure, na telefonsko številko 01/2347 318 ali kadarkoli na e-mail: simona.smole@duc.si.

ENOTA POLJANE

Za najavo obiska nas kontaktirajte od ponedeljka do petka, od 8:00 do 14:00 ure, na telefonsko številko 01/2347 104 ali kadarkoli na e-mail: jozica.stipic@duc.si.

V primeru najave obiska v sobi kontaktirajte eno od odgovorni sestri od ponedeljka do petka, od 8:00 do 14:00 ure, na telefonsko številko 01/2347 117 ali kadarkoli na e-mail: nina.bojc@duc.si ali amanda.juvan@duc.si.

Vse obiskovalce prosimo za razumevanje in potrpljenje, obiske bomo omogočili vsem zainteresiranim.

Dom upokojencev Center, Ljubljana