Nočna dežurna služba - 031 758 505

Dobrodošli

V naši družbi

Oskrbovana stanovanja

Storitev institucionalnega varstva  zagotavljamo tudi v oskrbovanih stanovanjih. 

Oskrbovana stanovanja so namenjena starostnikom, ki želijo ohraniti zasebnost, kakršno so imeli doma, hkrati pa jim zagotavlja varnost, saj je ves čas zagotovljena pomoč.

Stanovalcem v oskrbovanih stanovanjih zagotavljamo pomoč in možnost dodatnega naročanja storitev glede na potrebe in želje posameznega stanovalca.

Osnovna oskrba vključuje:

  • pomoč pri bivanju (osnovno čiščenje prostorov, odnašanje smeti, postiljanje),
  • organizirano prehrano s prinašanjem in odnašanjem pripravljenih obrokov ter pomivanje uporabljene posode,
  • pomoč pri pranju, sušenju in likanju perila (prinašanje in odnašanje čistega in umazanega perila, pranje, sušenje in likanje posteljnega in osebnega perila).

Socialna oskrba vključuje: 

  • pomoč pri vzdrževanju osebne higiene in izvajanju dnevnih opravil; to je pomoč pri oblačenju in slačenju, umivanju, hranjenju, opravljanju osnovnih življenjskih potreb ter vzdrževanje in nega osebnih ortopedskih pripomočkov;
  • varstvo in pomoč pri ohranjanju družbenih stikov: vzpostavljanje družabne mreže z okoljem, prostovoljci in sorodstvom, spremljanje upravičenca pri opravljanju nujnih obveznosti, obveščanju ustanov o stanju in potrebah upravičenca.

Klic v sili

Stanovalcem je s sestrskim klicem zagotovljena možnost uporabe celodnevne nujne pomoči. Oskrbovana stanovanja so opremljena s kuhinjo, omarami v predsobi in spalnici, drugo opremo pa si najemnik namesti po svojih željah in potrebah, na svoje stroške. Stanovanja so različno velika.